Pireu

Locul de bastina al lui Socrate, Pericle, Sofocle si al multor filosofi greci, Atena este considerata leaganul civilizatiei si democratiei vestice. O plimbare prin oras scoate la iveala traditiile si locurile clasice precum Partenonul la Acropole sau Agora.

Locul de bastina al lui Socrate, Pericle, Sofocle si al multor filosofi greci, Atena este considerata leaganul civilizatiei si democratiei vestice. O plimbare prin oras scoate la iveala traditiile si locurile clasice precum Partenonul la Acropole sau Agora (un loc pentru dezbateri, al carui nume si functie au inspirat Parlamentul European in crearea Agorei pentru cetateni). Puteti merge si in zona „triunghiului” istoric (Plaka, Thission, Psyri) sau in piata Syntagma, unde se afla Parlamentul si Ministerele.
Cu toate ca are una dintre cele mai bune clime din Europa (ierni blande si veri foarte calde), cateodata caldura poate fii coplesitoare in Atena, de aceea un „frappé” tipic grecesc – cafea cu gheata – este intotdeauna o idee buna! Totodata, veti putea degusta specialitatile grecesti precum: branza feta, tzatziki, souvlaki, gyros, dolmadakia sau mousakas. Seara puteti asculta muzica traditionala intr-o taverna, la un pahar de ouzo sau „retsina”, inainte sa va aventurati in faimoasa viata de noapte din Atena.
Daca inca nu v-ati indragostit de acest oras, puteti merge in Golful Piraeus din apropiere, portul central comercial al capitalei, de unde pleaca zilnic feriboturi spre peste 200 de insule ale Greciei.