Rio de Janeiro

Rio de Janeiro are renumele de a fi unul dintre cele mai captivante orase din lume. Definit in cateva cuvinte Rio inseamna plaje superbe si o viata de noapte fantastica. Insa in afara de plaja pe nisipul Ipanemei, vizitarea atractiilor deja consacrate precum Statuia lui Iisus si nopti pline de muzica in Lapa...

Rio de Janeiro are renumele de a fi unul dintre cele mai captivante orase din lume. Definit in cateva cuvinte Rio inseamna plaje superbe si o viata de noapte fantastica. Insa in afara de plaja pe nisipul Ipanemei, vizitarea atractiilor deja consacrate precum Statuia lui Iisus si nopti pline de muzica in Lapa, ce mai are Rio de oferit? Foarte multe, de altfel, Rio dispune de o bogatie de resurse naturale si istorie, locuri unde poti petrece saptamani intregi fara a pune piciorul pe plajele din Zona Sul. Insule pitoresti in golf, gradini tropicale magnifice si foste palate pline de secrete intunecate – acestea sunt doar cateva din locurile mai putin cunoscute dar foarte intrigante din Rio.
Va recomandam sa vizitati Ilha Fiscal, dominata de un palat de basm, construit in stil neo-gotic la sfarsitul secolului al XIX-lea, Parque da Catacumba, cu traseele sale care va conduc prin padurea tropicala , Parque Lage, unul dintre cele mai linistite locuri din Rio, presarat de lacuri, grote si gradini, Igreja de Nossa Senhora da Gloria do Outeiro – o frumoasa cladire in stil baroc, preferata de regalitatea portugheza, datand din 1739 si care este o marturie a farmecului colonial al Braziliei de altadata.