Rotterdam

Rotterdam este o explozie de arhitectura, design, arta si cultura...Este vibrant, divers, un oras cu o interesanta traditie maritima si gazda a muzee de top, un must see al Olandei.
Bombardat si distrus in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, Rotterdam s-a reinventat.

Rotterdam este o explozie de arhitectura, design, arta si cultura…Este vibrant, divers, un oras cu o interesanta traditie maritima si gazda a muzee de top, un must see al Olandei.
Bombardat si distrus in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, Rotterdam s-a reinventat. Aici nu veti intalni clasicul centru medieval tipic olandez – a fost “maturat” impreuna cu ruinele razboiului. In locul lui intalnim o arhitectura unica in Europa, dinamica, moderna, adepta a curentului “orice este permis”.
Va recomandam sa vizitati Rotterdam Walk of Fame – include amprentele palmelor unor celebritati precum Bryan Adams, Bryan Ferry, Roxette etc.; Muzeul Boijmas Van Beuningen – este principalul muzeu din Rotterdam. Muzeul gazduieste o colectie diversa, de la arta medievala la cea contemporana, focusandu-se pe arta olandeza; Muzeul Maritim – dedicat istoriei naval, a fost fondat in 1873 de Printul Henry al Olandei. Una dintre marile atractii este o fosta nava, construita in 1868, reconditionata si plasata in portul Leuvehaven.
Rotterdam gazduieste nenumarate magazine, restaurante, parcuri, atractii si festivaluri. Orasul se reinventeaza la pas rapid, redefinind si extinzandu-si deja impresionanta paleta de zgarie nori si gazduind noi evenimente culturale si sportive. Natura sa mereu schimbatoare face din Rotterdam un oras pe care-l poti redescoperi continuu…