Capitala Suediei este unul dintre cele mai frumoase orase mari ale lumii, un miraj de cladiri de culoarea sofranului si a teracotei , a carui istorie bogata ce se extinde pe mai mult de 700 ani este superb “povestita” de muzeele si Orasul vechi de aici. Stockholm este cel mai mare oras al Suediei avand o populatie de aproape 2 milioane de locuitori
Inconjurata de fiorduri si kilometri de padure, capitala Norvegiei este un oras superb cu o arhitectura eclectica, un mix de vechi, nou si o amprenta vizibila a anilor ‚60. Oslo este locul perfect pentru a fi explorat pe jos, este gazda a nenumarate muzee de renume mondial, o viata de noapte foarte activa si ofera multiple posibilitati pentru activitati in aer liber.
Capitala cea mai nordica a lumii, Reykjavik, combina cladirile colorate, oamenii neobisnuiti si viata de noapte intr-un mix extraordinar. Majoritatea vizitatorilor raman indragostiti definitiv de Reykjavik, intorcandu-se acasa doar cu gandul de a economisi suficient pentru a reveni aici. Sarmul orasului consta in multele sale contraste, Reykjavik oferind o combinatie ametitoare de rural si urban, un oras mandru de mostenirea lasata de Vikingi dar mereu deschis spre modernism.
Tallinn este capitala Estoniei si destinatia ideala pentru cei care doresc sa combine confortul lumii moderne, viata de noapte versatila si o paleta bogata de locuri istorice si culturale. Cu doar 500.000 de locuitori, Tallinn nu poate fi numita o metropola a lumii
Rotterdam este o explozie de arhitectura, design, arta si cultura...Este vibrant, divers, un oras cu o interesanta traditie maritima si gazda a muzee de top, un must see al Olandei. Bombardat si distrus in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, Rotterdam s-a reinventat.
Orasul Hamburg are o bine meritata reputatie de Poarta a Germaniei catre lume. Este cel mai mare port al Germaniei si al doilea ca aglomeratie din Europa, in ciuda situarii sale la aproximativ 100 km de Marea Nordului, pe raul Elba. Pe langa rolul sau de oras port Hamburg este gazda a muzee, festivaluri si evenimente
IJmuiden este un port olandez situat in regiunea "Olanda de Nord", iar municipalitatea asociata acestuia este Velsen. Din punct de vedere istoric portul isi trage radacinile din perioada Romana, ruine ale unei localitati importante fiind descoperite in apropierea localitati Velsen.
Amsterdam, capitala Olandei, a fost fondata la sfarsitul secolului al XII - lea, fiind astazi cel mai mare oras al tarii, un important centru financiar si cultural. Desi un oras neobisnuit are toate avantajele unuia mare: cultura, istorie, arta culinara, distractii, mijloace de transport, cafenele si restaurante.