Genova este unul dintre cele mai surprinzatoare orase ale Italiei, bogat in arta si atractii turistice. Orasul sau vechi – cel mai mare din Europa – este un labirint complicat de strazi, unde printre magazine si restaurante, puteti intrezari palate din secolul al XVI-lea, cladiri in stil baroc si piatete.
O vizita in orasul Venetia iti da sentimentul ca traiesti intr-o lume absorbita de spiritul medieval, in care cavaleri si domnite dau viata celor mai grandioase castele si palate.
Locul de bastina al lui Socrate, Pericle, Sofocle si al multor filosofi greci, Atena este considerata leaganul civilizatiei si democratiei vestice. O plimbare prin oras scoate la iveala traditiile si locurile clasice precum Partenonul la Acropole sau Agora.
Cetate milenara, intinsa pe 2 continente, Istanbul este un oras pe care nu poti sa nu-l iubesti, care te fascineaza de la bun inceput. Un oras intesat de mii de stradute inguste, de mii de magazine de tot felul, de milioane de oameni.
Arta in toate formele ei de manifestare: sport, literatura, stiinte, cultura gastronomica... toate le puteti gasi in acest minunat oras in cele mai rafinate forme de exprimare. Fie ca sunt vestigii ale unui trecut glorios, fie ca sunt explorate de contemporani, toate aceste manifestari ale frumosului pot fi intalnite la Roma.
In timpul zilei, in Lisabona, viata inseamna relaxare in cafenelele din Bairro Alto si Alfama, plimbari la Castelul Sao Jorge si fortificatiile sale care domina orasul si ofera cea mai frumoasa priveliste asupra acestuia, sau prin Alfama, cartierul maur, vechi si norocos care a supravietuit unui cutremur.
Valencia este al treilea oras ca marime din Spania si capitala provinciei Valencia, fiind o placuta surpriza pentru cei care ajung aici pentru prima oara, dar si locul unde multi aleg sa revina sau chiar sa se stabileasca.
Napoli a fost întotdeauna oaia neagră a oraşelor italiene,neadaptatul , proscrisul, fratele dezordonat, cu care nimeni nu ştia ce să facă. Acest oraş este unul împovărat cu cea mai mare densitate a populaţiei din oraşele europene, sărăcie mare, şomaj, ineficienţă birocratică şi crimă organizată iar din cauză acestor aspecte Napoli este considerat o Calcutta italiană.
Daca cineva ar trebui sa viziteze un singur oras din Spania alegerea ar fi cu siguranta Barcelona. Este aproape imposibil de descris in cuvinte ce te va astepta acolo, asa cum, la intoarcere, cuvintele vor parea ca nu exprima intocmai experienta ta.