Descoperita de catre Cristofor Columb in 1493, St. Martin se imparte intre doua culturi distincte, cea olandeza si cea franceza. Gena franceza ofera vacante, in timp ce gena distractiei vine de la olandezi dar impreuna au facut ca aceasta insula de doar 88 km patrati sa aiba o identitate unica si un rafinament aparte.
Alege Destinatia perfectă pentru croaziera ta
- Fort Amsterdam – primul fort construit in 1631 in Caraibe de catre olandezi a fost confiscat de catre spanioli doar doi ani mai tarziu si intarit pentru a asigura o mai buna aparare a rutei comerciale dintre Antilele Mari si Puerto Rico. In 1644, Peter Stuyvesant, fondatorul New York-ului si-a pierdut un picior in incercarea de a recuceri fortul pentru olandezi. Cand spaniolii au abandonat insula in 1648, fortul a fost distrus. In 1737 olandezii l-au proclamat Fort Amsterdam si de atunci si pana in 1816 a fost sub ocupatia succesiva a francezilor si englezilor. Ruinele si fundatia au fost descoperite si restaurate recent.
- Situl arheologic din Hope (Speranta)– ramasitele satului Arawak au fost descoperite pe un platou de un hectar, la 80 de m deasupra marii si cu o priveliste asupra campiei Grand Case. Indienii americani au venit in zona din America de Sud in jurul anului 550 iH si s-au stabilit construind un sat de forma circulara, sat pe care l-au ocupat pana in 450 iH. Satul si-a luat numele de resedinta Sperantei de la o ferma veche unde se cultiva in sec XVIII trestie de zahar. Ceramica, artefacte, ritualul de inmormantare si multe alte mici comori arheologice va poarta inapoi in timp si va introduc in viata coloniala a insulei.
- Ferma de Fluturi – puteti pasi printre fluturi exotici rari, specii din intreaga lume ce zboara liber intr-un paradis tropical cu muzica, flori si cascade cu apa proaspata.Peste 900 de mp de gradini in care fluturi de toate formele, marimile si culorile taie aerul intr-un dans continuu. Muzeul fluturilor este unicul de acest tip din Caraibe.