Cruisehub Dark Logo
Cruisehub Dark Logo

Tip croazieră

Luna plecarii

Tip vacanta

Linia de coaziera

Destinatia

Vreme

Durata

Tip oferta

Clase de pret

Sorteaza

Numar pasageri

Facilitati de bord

Croaziera este mai mult decat o vacanta perfecta. Fie ca iti doresti o vacanta de relaxare sau una de explorare, ori poate putin din fiecare, croaziera este alegerea potrivita pentru intreaga familie. Croaziera iti ofera o experienta unica a vacantei multi-destinatii, ce imbina armonios confortul unui hotel plutitor de 5* cu arta culinara desavarsita, in oricare din zecile de restaurante disponibile, optiuni variate de divertisment atat pe timpul zilei, cat si seara, precum si nenumaratele destinatii inedite, pline de culoare si arome locale. Beneficiezi nu doar de o cabina confortabila, ci si de pensiune completa, acces la programul de divertisment, la piscine, jacuzzi si toate facilitatile disponibile pe vas. Iar la finalul unei saptamani de vacanta vei putea adauga orase si tari noi in jurnalul tau de calatorie, fara stresul transportului sau a bagajelor.

Cum ar fi sa te trezesti in fiecare dimineata in alt loc? Rezervarea unei vacante poate fi usor stresanta: cazare, zboruri, excursii, mese, transport intern si multe alte elemente de planificat. Din acest punct de vedere, croazierele sunt unice si atractive. Dupa ce cobori din avion, urci la bordul unui vas si despachetezi o singura data, mesele si activitatile sunt in acelasi „oras plutitor” care isi schimba privelistea in functie de destinatie: Caraibe, Fiordurile Norvegiene, Marea Mediterana sau Asia. Optiunile pentru excursiile la tarm si posibilitatea de a ajunge de la un port la altul in aceeasi vacanta, insa iesind din aceeasi camera, reprezinta unul dintre marile avantaje ale unei croaziere.

Pentru a alege croaziera potrivita pentru tine trebuie sa ai in vedere bugetul in care doresti sa te incadrezi, destinatiile in care vrei sa ajungi, dar si perioada in care poti calatori. De asemenea, recomandam sa ai in vedere durata croazierei, porturile de imbarcare/debarcare, tipul de cabina dorit si facilitatile de la bordul navei.

Multe linii de croaziera se adreseaza familiilor cu copii si ofera o serie de facilitati si activitati concepute pentru a-i distra pe cei mici si pentru a le oferi o vacanta memorabila. Majoritatea navelor de croaziera au programe si activitati pentru diverse grupe de varsta, de la copii mici, la adolescenti. Acestea pot include ateliere educationale, spectacole live, petreceri tematice, filme, parcuri acvatice, activitati sportive, jocuri video, sala de bowling, etc. Unele nave de croaziera iti pot pune la dispozitie apartamente familiale sau cabine interconectate, care ofera mai mult spatiu pentru membrii familiei.

Perioada potrivita pentru a rezerva vacanta pe croaziera la care visezi depinde, de cele mai multe ori, de destinatia spre care vrei sa navighezi si de experienta de croaziera pe care o cauti. Unii turisti aleg croaziera in functie de anumite momente cu insemnatate din viata lor – sarbatori, aniversari, zile onomastice, luna de miere, sau pur si simplu in perioade mai lejere. Familiile cu copii prefera sa rezerve in avans pentru anumite perioade din vacanta copiilor. Altii, cauta pur si simplu cele mai bune tarife si rezerva cu un an in avans sau au flexibilitatea programului si asteapta ofertele Last minute.

Poti sa-ti rezervi croaziera direct din site, daca dai click pe butonul CAUTA CROAZIERE sau poti solicita o oferta (click pe butonul SOLICITA OFERTA) completand formularul de cerere, iar un consultant de croaziere te va contacta cat mai curand pentru a-ti transmite o oferta personalizata.

Tariful unei croaziere include:
- cazare la bordul navei de croaziera in functie de tipul de cabina ales;
- toate mesele la bordul navei: micul dejun, pranzul, cina;
- acces la piscine si jacuzzi;
- utilizarea echipamentelor de gimnastica si fitness;
- un program divers de activitati in timpul zilei si o varietate de oferte de divertisment seara;
- taxe portuare.

Este recomandat sa iti faci o asigurare storno deoarece in cazul in care apar situatii neprevazute si nu mai poti pleca in vacanta, aceasta iti ofera posibilitatea recuperarii aproape in totalitate a banilor investiti. De asemenea, o asigurare medicala de calatorie te poate salva de la niste costuri foarte mari, daca te vei afla intr-o situatie de urgenta in care sa ai nevoie de servicii medicale.

Este recomandat sa calatoresti cu un pasaport valabil inca 6 luni de la data debarcarii. Acesta simplifica procesul de imbarcare si te asigura ca poti intra si iesi din fiecare tara vizitata in timpul croazierei. Unele linii de croaziera care au itinerarii ce includ porturi din tarile membre a Uniunii Europene accepta si buletinul la bord. Este important de avut in vedere faptul ca pentru vizitarea anumitor tari pot necesita viza, asa ca verificati cerintele de intrare pentru fiecare destinatie.

Liniile de croaziera ofera informatii despre cerintele de viza pentru fiecare destinatie de pe itinerariile acestora. Pentru date mai precise te invitam sa consulti site-urile web oficiale ale guvernelor tarilor pe care intentionezi sa le vizitezi. Retine ca timpul de procesare a vizelor poate varia, asa ca este recomandabil sa incepi procesul de solicitare cu mult inainte de planificarea calatoriei propriu-zise.

Pe vasul de croaziera este interzis sa aduci aparate electrice care genereaza temperaturi ridicate precum fierul de calcat, placa de par, ondulatorul, sau fierbatorul electric, deoarece se considera ca ar putea declansa un incendiu. De asemenea, nu ai permisiunea sa urci la bordul vasului cu drone, arme de foc, arme cu lama ascunsa, substante inflamabile, materiale pirotehnice, bauturi alcoolice si produse alimentare nesigilate.

Este recomandata sosirea in port cu mult inainte de ora programata de plecare. In general liniile de croaziera iti transmit intervalul orar in care trebuie sa ajungi la nava pentru a te imbarca. Astfel personalul se asigura ca este suficient timp pentru procedurile de check-in, controle de securitate si alte verificari.

Inainte de a pleca in vacanta, este esential sa iti planifici metoda de transport in functie de locatia aeroportului, distanta pana la portul de imbarcare si traficul de la ora la care te deplasezi. De la aeroport, la portul de imbarcare poti ajunge cu masina, daca optezi sa iei un taxi, (recomandat pentru distante mai mici) sau poti folosi mijloacele de transport public, pentru distantele mai mari, deoarece costurile sunt mai mici.

Daca ai bagaje mari de cala, acestea trebuie sa fie etichetate cu nume, prenume, numele vasului, nr. cabinei, data, portul de plecare si inmanate personalului, care le va duce direct la cabina ta. Trebuie sa ai la tine biletul de croaziera printat si buletinul/pasaportul (valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara, NU se accepta pasapoarte temporare). Dupa verificarea documentelor vei merge pe nava, unde vei primi si cardul de croaziera, cu ajutorul caruia vei putea plati tot ce doresti sa achizitionezi la bordul navei.

In seara de dinaintea debarcarii, vei primi etichete pentru bagajele tale, (daca ai bagaje mari, de cala) pe care va trebui sa le completezi cu datele tale (nume, nr. cabina, etc.). Dupa ce ai lipit etichetele pe bagaje, acestea trebuie scoase pe culoar, in fata cabinei, pentru a putea fi preluate de personalul responsabil. De asemenea, vei primi o factura cu toate cheltuielile efectuate la bord, pe care trebuie sa o semnezi si sa o inchizi, platind diferenta la receptie sau sa recuperezi sumele necheltuite din depozitul initial. Daca ai ales sa inregistrezi un card de credit, atunci trebuie doar sa semnezi factura si sa o lasi la receptie. Dupa ce ai incheiat cu partea financiara, mergi la locul de intalnire, la ora specificata in programul zilnic pentru a fi preluat de personal in vederea debarcarii. Bagajele de cala le vei putea recupera din terminalul de pasageri al portului.

Liniile de croaziera au in general aplicatii mobile proprii, care sunt concepute pentru a-ti imbunatati experienta la bordul navei. Acestea cuprind informatii actualizate despre starea vremii, eventualele modificari ale itinerariului si excursiile disponibile in orasele port. De asemenea, aplicatia te ajuta sa faci rezervari la restaurantele de specialitate, sa verifici optiunile de luat masa si meniurile, sa vezi programele de divertisment de la bord si sa gestionezi cheltuielile de pe vas. Aplicatiile liniilor de croaziera iti pot oferi planurile puntilor si harti interactive pentru a te ajuta sa te orientezi mai usor pe vas. Ba mai mult, poti utiliza aplicatia pentru check-in inainte de croaziera si pentru a primi informatii despre imbarcare. Este recomnadat sa-ti descarci aplicatia specifica vasului de croaziera cu care vei calatori pentru a te bucura de un sejur lipsit de griji.

Exercitiul de salvare reprezinta o simulare a unei situatii de urgenta pe mare. Acesta are loc in prima zi a croazierei, fiind marcat prin 6 semnale sonore scurte si unul lung. Participarea este obligatorie astfel ca la auzul acestor semnale trebuie sa iei vesta de salvare din cabina (pe care o gasesti in sifonier, in partea superioara) si sa te indrepti spre locul de intalnire pentru situatii de urgenta. Acolo ti se vor prezenta procedurile pe care trebuie sa le urmezi in cazuri de urgenta si cum sa folosesti vesta de salvare. Important de retinut este faptul ca pe perioada exercitiului liftul si serviciile de pe nava sunt suspendate temporar.

La imbarcare primesti un card de croaziera, ca o cartela magnetica, ce poate fi folosit la bordul navei pentru plata excursiilor, a facturilor emise de la bar, pentru serviciile din cabina, spalatorie, coafor/frizerie, centru de infrumusetare, in magazinele duty-free, la fotograf si pentru taxa de servicii. Pentru a activa optiunile de cumparare cu cardul de croaziera, fie inregistrezi cardul de credit personal, fie depui o suma minima in numerar la Receptie. Daca ai folosit intreaga suma depusa, cardul va fi blocat automat si va trebui realimentat. In cazul in care nu vei cheltui integral suma depusa, in ultima zi de croaziera va fi emisa factura storno si ti se va restitui diferenta.

Hotel Service Charge este taxa de servicii sau bacsisul oferit personalului si echipajului de pe vas care muncesc din greu pentru a se asigura ca te bucuri de fiecare moment petrecut la bordul navei. Companiile de croaziere adauga aceasta taxa suplimentara, obligatorie pentru a mentine cele mai inalte standarde de calitate a serviciilor oferite clientilor. Valoarea acesteia difera de la o linie de croaziera la alta si se calculeaza in functie de numarul de nopti petrecute pe vas.

Pe vasele de croaziera vei intalni o varietate de tipuri de cabine care se adapteaza la diferite preferinte, nevoi si bugete ale clientilor. Principalele categorii de cabine sunt cele interioare, fara geam, cele exterioare, care au lumina naturala si ofera vedere la ocean prin intermediul unei ferestre, sau hublou, cele cu balcon care le permit pasagerilor sa se bucure de un spatiu exterior privat, cu scaune si o priveliste uimitoare a oceanului si cele de tip apartament, care sunt mai spatioase si vin cu facilitati suplimentare. Pe langa acestea majoritatea vaselor dispun de cabine pentru persoanele cu dizabilitati, cabine single concepute pentru calatorii singuratici, cabine interconectate pentru a gazdui familii cu copii, dar si apartamente de lux care ofera servicii si facilitati imbunatatite, cum ar fi check-in prioritar, acces exclusiv la lounge-uri si servicii de concierge dedicate.

Navele de croaziera ofera o varietate de optiuni de luat masa pentru a satisface diverse preferinte si gusturi. In tariful de croaziera sunt incluse cele 3 mese principale care sunt servite de cel putin 2-3 restaurante principale si bufetul, al carui meniu se poate schimba zilnic. Unele linii de croaziera le atribuie pasagerilor anumite locuri la masa pentru cina, intr-un anumit interval orar, pentru a se evita aglomeratia de la bufet. Poti opta pentru a lua masa intr-unul dintre restaurantele de specialitate de pe vas, dar trebuie sa ai in vedere ca preparatele sunt oferite contra cost. De asemnea, multe linii de croaziera ofera room service 24/7, permitand pasagerilor sa comande mese, gustari si bauturi la cabinele lor, contra cost.

Pachetele de bauturi contin in principal o selectie de bauturi alcoolice, (bere, vin, cocktail-uri alcoolice, bauturi spirtoase) bauturi nonalcoolice (racoritoare, cocktail-uri nonalcoolice, apa imbuteliata), cafea si ceai. Pachetele de bauturi sunt pentru uz individual, iar impartirea cu alte persoane nu este permisa. Recomandam achizitionarea pachetului de bauturi inainte de croaziera, deoarece adesea poate veni cu o reducere in comparatie cu achizitionarea acestuia la bord.

Accesul la internet pe navele de croaziera vine cu un cost suplimentar. Liniile de croaziera ofera, de obicei, pachete de internet pe care le poti achizitiona de la bordul vasului pentru a avea acces la wi-fi. Aceste pachete pot varia in ceea ce priveste limitele de date, viteza si durata sejurului. Unele linii de croaziera pot oferi reduceri sau promotii pentru achizitionarea pachetelor de internet inainte de croaziera.

DA. Navele de croaziera au cabinet medical. Personalul este alcatuit din medici si asistente medicale care ofera servicii de prim ajutor si asistenta privind rezolvarea unor probleme medicale minore ivite pe vas. In cazul unei boli sau rani grave, personalul medical al navei poate stabiliza pacientul si poate aranja evacuarea catre o unitate medicala de pe tarm, daca este necesar. Important de retinut este faptul ca serviciile medicale de pe navele de croaziera sunt contra cost.

Da, majoritatea navelor de croaziera au facilitati sau servicii de spalatorie contra cost. Unele vase de croaziera au spalatorii cu autoservire, altele ofera pachete pentru curatarea, calcarea si impaturirea unui anumit numar de articole vestimentare, in timpul sejurului.

Multe linii de croaziera au implementat reglementari mai stricte privind fumatul din cauza preocuparilor legate de sanatate si pentru a se adapta pasagerilor nefumatori. Cu toate acestea, pe vas exista zone specifice in care este permis fumatul, la exterior anumite punti, iar la interior saloane desemnate pentru fumat precum cazinourile sau unele baruri. Este important de retinut ca sunt restrictii privind fumatul in balcoanele cabinelor, iar incalcarile pot duce la sanctionarea cu amenzi destul de mari. In ceea ce priveste tigarile electronice, unele linii de croaziera le trateaza in mod similar cu tigarile traditionale, restrictionand utilizarea lor in zonele desemnate, in timp ce altele pot avea politici mai permisive.

In fiecare seara vei primi in cabina ta un jurnal de bord, care prezinta un program detaliat al activitatilor pentru ziua urmatoare. Acesta contine informatii complete privind spectacolele de divertisment de la bord, programul restaurantelor, barurilor, magazinelor, zonelor de sport, de spa si a cluburilor pentru copii. Tot aici este mentionat si intervalul de timp in care vasul este ancorat in port, ca tu sa stii cum sa te organizezi cu excursia la sol.

Navele de croaziera ofera o varietate de facilitati si activitati special concepute pentru copii, creand un mediu favorabil familiei. Majoritatea liniilor de croaziera au cluburi dedicate copiilor sau programe pentru tineri cu activitati si jocuri arcade pentru diferite grupe de varsta. Unele vase au parcuri acvatice cu tobogane, piscine separate sau zone special concepute pentru copii, oferind un mediu sigur si placut pentru joaca in apa. Pe nave se organizeaza adesea activitati orientate spre familie, seri de jocuri, proiectii de filme, spectacole pentru copii, concursuri si petreceri tematice. De asemenea, liniile de croaziera ofera si servicii de babysitting contra cost, permitand parintilor sa se relaxeze in timp ce copiii lor sunt supravegheati de personal calificat. Cu toate acestea, exista, insa, unele vase de croaziera dedicate exclusiv adultilor, de aceea iti recomandam sa te consulti cu agentul tau de turism inainte de a-ti rezerva vacanta.

Liniile de croaziera au depus eforturi semnificative pentru a se adapta pasagerilor cu handicap. Navele de croaziera ofera, cabine accesibile, mai spatioase, cu usi mai largi si caracteristici precum dusuri cu rotile, bare de sprijin si chiuvete mai joase pentru a se adapta oaspetilor cu probleme de mobilitate. Zonele publice ale navelor, inclusiv locurile de luat masa, teatrele si saloanele, sunt proiectate pentru a fi accesibile pentru persoanele in scaune cu rotile. De asemenea, sunt disponibile lifturi pentru a ajunge cu usurinta pe diferite punti. Totodata, liniile de croaziera ofera asistenta speciala pentru imbarcare si debarcare, inclusiv imbarcare prioritara pentru oaspetii cu dizabilitati. Este important ca pasagerii cu nevoi specifice sa isi comunice in avans cerintele cu linia de croaziera pentru a se asigura de o experienta fara probleme.

In general, majoritatea liniilor de croaziera nu permit accesul animalelor de companie la bord. Navele de croaziera sunt proiectate cu gandul la siguranta, confortul si bunastarea ta, iar spatiile inguste si potentialele provocari legate de ingrijirea animalelor de companie pe mare, fac imposibila gazduirea lor. Cu toate acestea, cainii-ghid pentru persoanele cu deficiente de vedere sau alte animale dresate pentru a indeplini sarcini specifice, pot fi permise pe navele de croaziera. Exista proceduri specifice privind acceptarea animalelor de asistenta, iar pasagerilor li se cere, de obicei, sa notifice in prealabil aceasta nevoie si sa prezinte documentele aferente. Este esential sa verifici cu agentul tau de turism politicile specifice liniei de croaziera cu care intentionezi sa calatoresti, deoarece acestea pot avea reguli si cerinte diferite, iar incalcarea lor poate duce la refuzul imbarcarii.

Da, liniile de croaziera organizeaza excursii la tarm, contra cost, pentru pasagerii care doresc sa exploreze destinatiile in care ancoreaza vasul. Acestea constituie in tururi ghidate, vizite la muzee, sau diverse alte activitati oferite in fiecare port, permitandu-ti sa descoperi cultura, istoria, atractiile turistice si bucataria locala. Le poti rezerva in avans, online, fie la bordul navei. Iti recomandam totusi sa te interesezi de ofertele de excursii inainte de croaziera si sa ti le rezervi din timp, deoarece locurile sunt limitate. De asemenea, daca doresti, poti vizita orasele port pe cont propriu, sau poti alege sa te bucuri de o zi intreaga la bordul vasului de croaziera.
Informatii generale

Croaziera este mai mult decat o vacanta perfecta. Fie ca iti doresti o vacanta de relaxare sau una de explorare, ori poate putin din fiecare, croaziera este alegerea potrivita pentru intreaga familie. Croaziera iti ofera o experienta unica a vacantei multi-destinatii, ce imbina armonios confortul unui hotel plutitor de 5* cu arta culinara desavarsita, in oricare din zecile de restaurante disponibile, optiuni variate de divertisment atat pe timpul zilei, cat si seara, precum si nenumaratele destinatii inedite, pline de culoare si arome locale. Beneficiezi nu doar de o cabina confortabila, ci si de pensiune completa, acces la programul de divertisment, la piscine, jacuzzi si toate facilitatile disponibile pe vas. Iar la finalul unei saptamani de vacanta vei putea adauga orase si tari noi in jurnalul tau de calatorie, fara stresul transportului sau a bagajelor.

Cum ar fi sa te trezesti in fiecare dimineata in alt loc? Rezervarea unei vacante poate fi usor stresanta: cazare, zboruri, excursii, mese, transport intern si multe alte elemente de planificat. Din acest punct de vedere, croazierele sunt unice si atractive. Dupa ce cobori din avion, urci la bordul unui vas si despachetezi o singura data, mesele si activitatile sunt in acelasi „oras plutitor” care isi schimba privelistea in functie de destinatie: Caraibe, Fiordurile Norvegiene, Marea Mediterana sau Asia. Optiunile pentru excursiile la tarm si posibilitatea de a ajunge de la un port la altul in aceeasi vacanta, insa iesind din aceeasi camera, reprezinta unul dintre marile avantaje ale unei croaziere.

Pentru a alege croaziera potrivita pentru tine trebuie sa ai in vedere bugetul in care doresti sa te incadrezi, destinatiile in care vrei sa ajungi, dar si perioada in care poti calatori. De asemenea, recomandam sa ai in vedere durata croazierei, porturile de imbarcare/debarcare, tipul de cabina dorit si facilitatile de la bordul navei.

Multe linii de croaziera se adreseaza familiilor cu copii si ofera o serie de facilitati si activitati concepute pentru a-i distra pe cei mici si pentru a le oferi o vacanta memorabila. Majoritatea navelor de croaziera au programe si activitati pentru diverse grupe de varsta, de la copii mici, la adolescenti. Acestea pot include ateliere educationale, spectacole live, petreceri tematice, filme, parcuri acvatice, activitati sportive, jocuri video, sala de bowling, etc. Unele nave de croaziera iti pot pune la dispozitie apartamente familiale sau cabine interconectate, care ofera mai mult spatiu pentru membrii familiei.

Perioada potrivita pentru a rezerva vacanta pe croaziera la care visezi depinde, de cele mai multe ori, de destinatia spre care vrei sa navighezi si de experienta de croaziera pe care o cauti. Unii turisti aleg croaziera in functie de anumite momente cu insemnatate din viata lor – sarbatori, aniversari, zile onomastice, luna de miere, sau pur si simplu in perioade mai lejere. Familiile cu copii prefera sa rezerve in avans pentru anumite perioade din vacanta copiilor. Altii, cauta pur si simplu cele mai bune tarife si rezerva cu un an in avans sau au flexibilitatea programului si asteapta ofertele Last minute.

Poti sa-ti rezervi croaziera direct din site, daca dai click pe butonul CAUTA CROAZIERE sau poti solicita o oferta (click pe butonul SOLICITA OFERTA) completand formularul de cerere, iar un consultant de croaziere te va contacta cat mai curand pentru a-ti transmite o oferta personalizata.
Important de stiut

Tariful unei croaziere include:
- cazare la bordul navei de croaziera in functie de tipul de cabina ales;
- toate mesele la bordul navei: micul dejun, pranzul, cina;
- acces la piscine si jacuzzi;
- utilizarea echipamentelor de gimnastica si fitness;
- un program divers de activitati in timpul zilei si o varietate de oferte de divertisment seara;
- taxe portuare.

Este recomandat sa iti faci o asigurare storno deoarece in cazul in care apar situatii neprevazute si nu mai poti pleca in vacanta, aceasta iti ofera posibilitatea recuperarii aproape in totalitate a banilor investiti. De asemenea, o asigurare medicala de calatorie te poate salva de la niste costuri foarte mari, daca te vei afla intr-o situatie de urgenta in care sa ai nevoie de servicii medicale.

Este recomandat sa calatoresti cu un pasaport valabil inca 6 luni de la data debarcarii. Acesta simplifica procesul de imbarcare si te asigura ca poti intra si iesi din fiecare tara vizitata in timpul croazierei. Unele linii de croaziera care au itinerarii ce includ porturi din tarile membre a Uniunii Europene accepta si buletinul la bord. Este important de avut in vedere faptul ca pentru vizitarea anumitor tari pot necesita viza, asa ca verificati cerintele de intrare pentru fiecare destinatie.

Liniile de croaziera ofera informatii despre cerintele de viza pentru fiecare destinatie de pe itinerariile acestora. Pentru date mai precise te invitam sa consulti site-urile web oficiale ale guvernelor tarilor pe care intentionezi sa le vizitezi. Retine ca timpul de procesare a vizelor poate varia, asa ca este recomandabil sa incepi procesul de solicitare cu mult inainte de planificarea calatoriei propriu-zise.

Pe vasul de croaziera este interzis sa aduci aparate electrice care genereaza temperaturi ridicate precum fierul de calcat, placa de par, ondulatorul, sau fierbatorul electric, deoarece se considera ca ar putea declansa un incendiu. De asemenea, nu ai permisiunea sa urci la bordul vasului cu drone, arme de foc, arme cu lama ascunsa, substante inflamabile, materiale pirotehnice, bauturi alcoolice si produse alimentare nesigilate.

Este recomandata sosirea in port cu mult inainte de ora programata de plecare. In general liniile de croaziera iti transmit intervalul orar in care trebuie sa ajungi la nava pentru a te imbarca. Astfel personalul se asigura ca este suficient timp pentru procedurile de check-in, controle de securitate si alte verificari.

Inainte de a pleca in vacanta, este esential sa iti planifici metoda de transport in functie de locatia aeroportului, distanta pana la portul de imbarcare si traficul de la ora la care te deplasezi. De la aeroport, la portul de imbarcare poti ajunge cu masina, daca optezi sa iei un taxi, (recomandat pentru distante mai mici) sau poti folosi mijloacele de transport public, pentru distantele mai mari, deoarece costurile sunt mai mici.

Daca ai bagaje mari de cala, acestea trebuie sa fie etichetate cu nume, prenume, numele vasului, nr. cabinei, data, portul de plecare si inmanate personalului, care le va duce direct la cabina ta. Trebuie sa ai la tine biletul de croaziera printat si buletinul/pasaportul (valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara, NU se accepta pasapoarte temporare). Dupa verificarea documentelor vei merge pe nava, unde vei primi si cardul de croaziera, cu ajutorul caruia vei putea plati tot ce doresti sa achizitionezi la bordul navei.

In seara de dinaintea debarcarii, vei primi etichete pentru bagajele tale, (daca ai bagaje mari, de cala) pe care va trebui sa le completezi cu datele tale (nume, nr. cabina, etc.). Dupa ce ai lipit etichetele pe bagaje, acestea trebuie scoase pe culoar, in fata cabinei, pentru a putea fi preluate de personalul responsabil. De asemenea, vei primi o factura cu toate cheltuielile efectuate la bord, pe care trebuie sa o semnezi si sa o inchizi, platind diferenta la receptie sau sa recuperezi sumele necheltuite din depozitul initial. Daca ai ales sa inregistrezi un card de credit, atunci trebuie doar sa semnezi factura si sa o lasi la receptie. Dupa ce ai incheiat cu partea financiara, mergi la locul de intalnire, la ora specificata in programul zilnic pentru a fi preluat de personal in vederea debarcarii. Bagajele de cala le vei putea recupera din terminalul de pasageri al portului.

Liniile de croaziera au in general aplicatii mobile proprii, care sunt concepute pentru a-ti imbunatati experienta la bordul navei. Acestea cuprind informatii actualizate despre starea vremii, eventualele modificari ale itinerariului si excursiile disponibile in orasele port. De asemenea, aplicatia te ajuta sa faci rezervari la restaurantele de specialitate, sa verifici optiunile de luat masa si meniurile, sa vezi programele de divertisment de la bord si sa gestionezi cheltuielile de pe vas. Aplicatiile liniilor de croaziera iti pot oferi planurile puntilor si harti interactive pentru a te ajuta sa te orientezi mai usor pe vas. Ba mai mult, poti utiliza aplicatia pentru check-in inainte de croaziera si pentru a primi informatii despre imbarcare. Este recomnadat sa-ti descarci aplicatia specifica vasului de croaziera cu care vei calatori pentru a te bucura de un sejur lipsit de griji.
Viata la bord

Exercitiul de salvare reprezinta o simulare a unei situatii de urgenta pe mare. Acesta are loc in prima zi a croazierei, fiind marcat prin 6 semnale sonore scurte si unul lung. Participarea este obligatorie astfel ca la auzul acestor semnale trebuie sa iei vesta de salvare din cabina (pe care o gasesti in sifonier, in partea superioara) si sa te indrepti spre locul de intalnire pentru situatii de urgenta. Acolo ti se vor prezenta procedurile pe care trebuie sa le urmezi in cazuri de urgenta si cum sa folosesti vesta de salvare. Important de retinut este faptul ca pe perioada exercitiului liftul si serviciile de pe nava sunt suspendate temporar.

La imbarcare primesti un card de croaziera, ca o cartela magnetica, ce poate fi folosit la bordul navei pentru plata excursiilor, a facturilor emise de la bar, pentru serviciile din cabina, spalatorie, coafor/frizerie, centru de infrumusetare, in magazinele duty-free, la fotograf si pentru taxa de servicii. Pentru a activa optiunile de cumparare cu cardul de croaziera, fie inregistrezi cardul de credit personal, fie depui o suma minima in numerar la Receptie. Daca ai folosit intreaga suma depusa, cardul va fi blocat automat si va trebui realimentat. In cazul in care nu vei cheltui integral suma depusa, in ultima zi de croaziera va fi emisa factura storno si ti se va restitui diferenta.

Hotel Service Charge este taxa de servicii sau bacsisul oferit personalului si echipajului de pe vas care muncesc din greu pentru a se asigura ca te bucuri de fiecare moment petrecut la bordul navei. Companiile de croaziere adauga aceasta taxa suplimentara, obligatorie pentru a mentine cele mai inalte standarde de calitate a serviciilor oferite clientilor. Valoarea acesteia difera de la o linie de croaziera la alta si se calculeaza in functie de numarul de nopti petrecute pe vas.

Pe vasele de croaziera vei intalni o varietate de tipuri de cabine care se adapteaza la diferite preferinte, nevoi si bugete ale clientilor. Principalele categorii de cabine sunt cele interioare, fara geam, cele exterioare, care au lumina naturala si ofera vedere la ocean prin intermediul unei ferestre, sau hublou, cele cu balcon care le permit pasagerilor sa se bucure de un spatiu exterior privat, cu scaune si o priveliste uimitoare a oceanului si cele de tip apartament, care sunt mai spatioase si vin cu facilitati suplimentare. Pe langa acestea majoritatea vaselor dispun de cabine pentru persoanele cu dizabilitati, cabine single concepute pentru calatorii singuratici, cabine interconectate pentru a gazdui familii cu copii, dar si apartamente de lux care ofera servicii si facilitati imbunatatite, cum ar fi check-in prioritar, acces exclusiv la lounge-uri si servicii de concierge dedicate.

Navele de croaziera ofera o varietate de optiuni de luat masa pentru a satisface diverse preferinte si gusturi. In tariful de croaziera sunt incluse cele 3 mese principale care sunt servite de cel putin 2-3 restaurante principale si bufetul, al carui meniu se poate schimba zilnic. Unele linii de croaziera le atribuie pasagerilor anumite locuri la masa pentru cina, intr-un anumit interval orar, pentru a se evita aglomeratia de la bufet. Poti opta pentru a lua masa intr-unul dintre restaurantele de specialitate de pe vas, dar trebuie sa ai in vedere ca preparatele sunt oferite contra cost. De asemnea, multe linii de croaziera ofera room service 24/7, permitand pasagerilor sa comande mese, gustari si bauturi la cabinele lor, contra cost.

Pachetele de bauturi contin in principal o selectie de bauturi alcoolice, (bere, vin, cocktail-uri alcoolice, bauturi spirtoase) bauturi nonalcoolice (racoritoare, cocktail-uri nonalcoolice, apa imbuteliata), cafea si ceai. Pachetele de bauturi sunt pentru uz individual, iar impartirea cu alte persoane nu este permisa. Recomandam achizitionarea pachetului de bauturi inainte de croaziera, deoarece adesea poate veni cu o reducere in comparatie cu achizitionarea acestuia la bord.

Accesul la internet pe navele de croaziera vine cu un cost suplimentar. Liniile de croaziera ofera, de obicei, pachete de internet pe care le poti achizitiona de la bordul vasului pentru a avea acces la wi-fi. Aceste pachete pot varia in ceea ce priveste limitele de date, viteza si durata sejurului. Unele linii de croaziera pot oferi reduceri sau promotii pentru achizitionarea pachetelor de internet inainte de croaziera.

DA. Navele de croaziera au cabinet medical. Personalul este alcatuit din medici si asistente medicale care ofera servicii de prim ajutor si asistenta privind rezolvarea unor probleme medicale minore ivite pe vas. In cazul unei boli sau rani grave, personalul medical al navei poate stabiliza pacientul si poate aranja evacuarea catre o unitate medicala de pe tarm, daca este necesar. Important de retinut este faptul ca serviciile medicale de pe navele de croaziera sunt contra cost.

Da, majoritatea navelor de croaziera au facilitati sau servicii de spalatorie contra cost. Unele vase de croaziera au spalatorii cu autoservire, altele ofera pachete pentru curatarea, calcarea si impaturirea unui anumit numar de articole vestimentare, in timpul sejurului.

Multe linii de croaziera au implementat reglementari mai stricte privind fumatul din cauza preocuparilor legate de sanatate si pentru a se adapta pasagerilor nefumatori. Cu toate acestea, pe vas exista zone specifice in care este permis fumatul, la exterior anumite punti, iar la interior saloane desemnate pentru fumat precum cazinourile sau unele baruri. Este important de retinut ca sunt restrictii privind fumatul in balcoanele cabinelor, iar incalcarile pot duce la sanctionarea cu amenzi destul de mari. In ceea ce priveste tigarile electronice, unele linii de croaziera le trateaza in mod similar cu tigarile traditionale, restrictionand utilizarea lor in zonele desemnate, in timp ce altele pot avea politici mai permisive.

In fiecare seara vei primi in cabina ta un jurnal de bord, care prezinta un program detaliat al activitatilor pentru ziua urmatoare. Acesta contine informatii complete privind spectacolele de divertisment de la bord, programul restaurantelor, barurilor, magazinelor, zonelor de sport, de spa si a cluburilor pentru copii. Tot aici este mentionat si intervalul de timp in care vasul este ancorat in port, ca tu sa stii cum sa te organizezi cu excursia la sol.

Navele de croaziera ofera o varietate de facilitati si activitati special concepute pentru copii, creand un mediu favorabil familiei. Majoritatea liniilor de croaziera au cluburi dedicate copiilor sau programe pentru tineri cu activitati si jocuri arcade pentru diferite grupe de varsta. Unele vase au parcuri acvatice cu tobogane, piscine separate sau zone special concepute pentru copii, oferind un mediu sigur si placut pentru joaca in apa. Pe nave se organizeaza adesea activitati orientate spre familie, seri de jocuri, proiectii de filme, spectacole pentru copii, concursuri si petreceri tematice. De asemenea, liniile de croaziera ofera si servicii de babysitting contra cost, permitand parintilor sa se relaxeze in timp ce copiii lor sunt supravegheati de personal calificat. Cu toate acestea, exista, insa, unele vase de croaziera dedicate exclusiv adultilor, de aceea iti recomandam sa te consulti cu agentul tau de turism inainte de a-ti rezerva vacanta.

Liniile de croaziera au depus eforturi semnificative pentru a se adapta pasagerilor cu handicap. Navele de croaziera ofera, cabine accesibile, mai spatioase, cu usi mai largi si caracteristici precum dusuri cu rotile, bare de sprijin si chiuvete mai joase pentru a se adapta oaspetilor cu probleme de mobilitate. Zonele publice ale navelor, inclusiv locurile de luat masa, teatrele si saloanele, sunt proiectate pentru a fi accesibile pentru persoanele in scaune cu rotile. De asemenea, sunt disponibile lifturi pentru a ajunge cu usurinta pe diferite punti. Totodata, liniile de croaziera ofera asistenta speciala pentru imbarcare si debarcare, inclusiv imbarcare prioritara pentru oaspetii cu dizabilitati. Este important ca pasagerii cu nevoi specifice sa isi comunice in avans cerintele cu linia de croaziera pentru a se asigura de o experienta fara probleme.

In general, majoritatea liniilor de croaziera nu permit accesul animalelor de companie la bord. Navele de croaziera sunt proiectate cu gandul la siguranta, confortul si bunastarea ta, iar spatiile inguste si potentialele provocari legate de ingrijirea animalelor de companie pe mare, fac imposibila gazduirea lor. Cu toate acestea, cainii-ghid pentru persoanele cu deficiente de vedere sau alte animale dresate pentru a indeplini sarcini specifice, pot fi permise pe navele de croaziera. Exista proceduri specifice privind acceptarea animalelor de asistenta, iar pasagerilor li se cere, de obicei, sa notifice in prealabil aceasta nevoie si sa prezinte documentele aferente. Este esential sa verifici cu agentul tau de turism politicile specifice liniei de croaziera cu care intentionezi sa calatoresti, deoarece acestea pot avea reguli si cerinte diferite, iar incalcarea lor poate duce la refuzul imbarcarii.

Da, liniile de croaziera organizeaza excursii la tarm, contra cost, pentru pasagerii care doresc sa exploreze destinatiile in care ancoreaza vasul. Acestea constituie in tururi ghidate, vizite la muzee, sau diverse alte activitati oferite in fiecare port, permitandu-ti sa descoperi cultura, istoria, atractiile turistice si bucataria locala. Le poti rezerva in avans, online, fie la bordul navei. Iti recomandam totusi sa te interesezi de ofertele de excursii inainte de croaziera si sa ti le rezervi din timp, deoarece locurile sunt limitate. De asemenea, daca doresti, poti vizita orasele port pe cont propriu, sau poti alege sa te bucuri de o zi intreaga la bordul vasului de croaziera.

Destinatii populare

Porturi populare

Civitavecchia - Mediterana de Vest

Orasul-port Civitavecchia din Italia este considerat drept un centru a...

Barcelona - Mediterana de Vest

Barcelona, capitala cosmopolita a regiunii spaniole Catalonia si un im...

Genova - Mediterana de Vest

Genova este unul dintre cele mai surprinzatoare orase ale Italiei, bog...

Savona - Mediterana de Vest

Portul Savona este unul dintre cele mai frumoase de pe riviera italian...

Valencia - Mediterana de Vest

Fosta asezare romana, Valencia, este un oras-port carismatic, de pe co...

Pireu - Mediterana de Est

Pireu este portul Atenei inca din cele mai vechi timpuri, servind drep...

Istanbul - Mediterana de Est

Istanbul, cel mai mare oraș din Turcia, locul in care Orientul antic i...

Kiel - Europa de Nord

Kiel este un oras-port cu o traditie indelungata in domeniul naval, da...

Copenhaga - Europa de Nord

Copenhaga este, fara niciun dubiu, cea mai primitoare capitala a Europ...

Southampton - Europa de Nord

Southampton este un port pitoresc cu o mostenire maritima plina de cul...

Dubai - Emiratele Arabe Unite

Denumit si orasul care nu doarme niciodata, Dubai impresioneaza prin c...

Safaga - Marea Rosie

Safaga este un mic oras din Egipt, situat pe coasta de est a Marii Ros...

Rotterdam - Europa de Nord

Fondat in 1270, Rotterdam, al doilea oras ca marime din Olanda, dupa c...

Auckland - Oceania

Auckland este cel mai mare si mai populat oras din Noua Zeelanda, situ...

Zeebrugge - Europa de Nord

Zeebrugge, orasul pitoresc situat in Belgia, gazduieste unul dintre ce...

Haifa - Mediterana de Est

Multicultural si plin de viata, Haifa, acest oras din regiunea Galilea...

Reykjavik - Europa de Nord

Islanda este tara vulcanilor si a ghetarilor, a plajelor cu nisip negr...

Honolulu - Statele Unite ale Americii

Honolulu, capitala si cel mai mare oras din Hawaii, este o destinatie...

Ibiza - Mediterana de Vest

Parte a Insulelor Baleare din Spania, Ibiza, insula distractiei, debor...

Palermo - Mediterana de Vest

Capitala regionala a insulei Sicilia, Palermo, este un festin cultural...

Santorini - Mediterana de Est

Cand te apropii de Santorini pe apa, este greu sa nu fii uimit de stan...

Lavrion - Mediterana de Est

Lavrion Marina este un port de agrement situat in orasul Lavrio, la ap...

Mykonos - Mediterana de Est

Mykonos, o insula greceasca pitoreasca din grupul Cicladelor, ofera un...

Rodos - Mediterana de Est

Cea mai mare si una dintre cele mai frumoase din cele douasprezece ins...

Creta - Mediterana de Est

A cincea insula ca marime din Marea Mediterana si cea mai mare insula...

Paros - Mediterana de Est

Paros, o insula greceasca pitoreasca din Marea Egee este o destinatie...

Bodrum - Mediterana de Est

Homer descria Bodrumul ca „pamantul albastrului etern”. Cu...

Fort Lauderdale - Statele Unite ale Americii

Amplasat de-a lungul coastei de sud-est a Floridei, Fort Lauderdale es...

Whittier - Alaska

Aflat la aproximativ 100 de kilometri de Anchorage, Whittier, acest or...

San Antonio - America de Sud

San Antonio este un oras portuar fermecator, situat in regiunea Valpar...

Fremantle - Oceania

Fremantle, un oras portuar captivant situat in Australia de Vest, ofer...

Ushuaia - America de Sud

In sudul extrem al Argentinei, la 54 de grade latitudine sudica, in re...

Papeete - Oceania

Capitala Polineziei Franceze, orasul Papeete se afla pe coasta de nord...

Ancona - Mediterana de Est

Ancona, capitala pitoreasca a regiunii Marche, este un oras fermecator...

Warnemunde - Europa de Nord

In nord-estul Germaniei, in apropierea coastei Marii Baltice, la gura...

Doha - Emiratele Arabe Unite

Doha este situata pe coasta central-estica a peninsulei Qatar, la doar...

Sokhna - Marea Rosie

La aproximativ 55 km de Suez si 120 km de Cairo, se afla orasul Sokhna...

Miami - Statele Unite ale Americii

Miami ofera nu doar cateva, ci multiple posibilitati de petrecere a ti...

Glasgow - Europa de Nord

Considerat candva al doilea oras al Imperiului Britanic, Glasgow-ul de...

Los Angeles - Statele Unite ale Americii

Los Angeles, adesea numit pur si simplu LA, este un oras situat in sud...

New York - Statele Unite ale Americii

New York este un epicentru al artei, o unitate de masura pentru arhite...

Seattle - Statele Unite ale Americii

Situat in nord-vestul Statelor Unite, in statul Washington, Seattle es...

Fort de France - Caraibe

“Estul intalneste Vestul” in Martinica, locul unde suveran...

Pointe-a-Pitre - Caraibe

Pointe-à-Pitre este cel mai mare oras si centrul economic al Gu...

La Romana - Caraibe

Cristofor Columb a descoperit pentru prima data tarmurile de nord ale...

Abu Dhabi - Emiratele Arabe Unite

Capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, ofera un contrast intrigan...

Buenos Aires - America de Sud

Buenos Aires, capitala Argentinei, este situata in partea central-nord...

Rio de Janeiro - America de Sud

Rio de Janeiro se intinde pe 20 km de-a lungul unei fasii aluvionare,...

Santos - America de Sud

Santos, un oras de coasta, situat in São Paulo este cel mai mar...

Singapore - Asia

Descopera Singapore, una dintre cele mai avangardiste destinatii din A...

Yokohama - Asia

In 1853, Yokohama era un simplu sat de pescari cu aproximativ optzeci...

Marsilia - Mediterana de Vest

Marsilia este capitala regiunii Provence si unul dintre cele mai impor...

Amsterdam - Europa de Nord

Amsterdam, capitala Olandei, a fost fondata la sfarsitul secolului al XII - lea, fiind astazi cel...

Funchal - Mediterana de Vest

Funchal capitala Madeirei, o regiune autonoma a Portugaliei, a fost de...

Napoli - Mediterana de Vest

Napoli a fost întotdeauna oaia neagră a orașelor italiene, neadaptatul, un fel de Calcutta...

Lisabona - Mediterana de Vest

Situata pe coasta de vest a Portugaliei, Lisabona este a doua cea mai...

Bari - Mediterana de Est

Bari este un oras port situat in sudul Italiei, pe coasta Marii Adriat...

Palma de Mallorca - Mediterana de Vest

Capitala si cel mai mare oras al Insulelor Baleare din Spania, Palma d...

Port Canaveral - Caraibe

Port Canaveral, este cunoscut pentru Coasta Spațiala. De aici, astrona...

Saint Martin - Saint Martin

Descoperită de către Cristofor Columb în 1493. St. Martin se împarte între două...

Split - Mediterana de Est

Split este un oraș plin de viață, cu un centru vechi de poveste. Acesta gazduieste Palatul lui Di...

Santa Cruz de Tenerife - Mediterana de Vest

Santa Cruz de Tenerife este capitala portuara a insulei Tenerife, cea...

Bridgetown - Caraibe

Bridgetown este capitala si cel mai mare oras al Barbadosului, o frumo...

Cannes - Mediterana de Vest

Cândva un sat de pescari, astăzi Cannes este cel mai elegant și popular oraș de pe Riviera...

Venetia - Mediterana de Est

Venetia, cea mai romantica destinatie a Europei este construita pe 118...

Trieste - Mediterana de Est

Trieste, un oras italian cosmopolit care reuneste culturile Europei Ce...

Hamburg - Europa de Nord

Hamburg este un port situat pe raul Elba care permite legatura dintre...

Helsinki - Europa de Nord

Helsinki este cunoscut ca “Orașul Alb al Nordului” datorită numeroaselor clădiri din...

Lasa-ne solicitarea ta si te vom contacta

Sau suna un expert in croaziere acum

+40 738 823 808
Solicita oferta Cauta croazere